Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koruyucu ve inhibitör hizmetleri SOHEP ile iyileştirecek

Karı ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığınca, Sosyal Hizmetlere Erişimin Artırılması Projesi (SOHEP) ile yavru, kadın, nemli, sakat, arızi ve arsıulusal koruma altındaki bireylerin kalifiye içtimai hizmetlere erişiminin artırılması, dezavantajlı kişilere müteveccih havari ve engelleyici hizmetlerin iyileştirilmesi amaçlanıyor.

AA muhabirinin Eş ve Içtimai Hizmetler Bakanlığından edindiği bilgiye bakarak, vekâlet ve DENIZ Türkiye Delegasyonu gelişim birliğinde “Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Arkalama Programı” kapsamında, 17 Meyan 2020’birlikte Eş ve Cemiyet Hizmetleri Umumi Müdürlüğü koordinasyonunda ölçülü ve bütçesi DENIZ vasıtasıyla aracısız teberru yöntemiyle karşılanan SOHEP başlatıldı.

Uluslararası esirgeme altındaki bireylerin yanı sıra yavru, eş, sakat ve yaşlıların üstelik kalifiye içtimai hizmetlere erişiminin artırılmasının amaçlandığı proje kapsamında Hatay, İzmir, Mersin, Antalya, Adana, Balıkesir, Düzce, İstanbul, Kırıkkale, Osmaniye ve Aydın’birlikte hep 16 Sosyal Hizmet Merkezi (SHM) açıldı.

Proje çerçevesinde ati dönemde hizmetlerin iyileştirilmesi amacıyla SHM’lerde fariza düz 3 bin personele yetişek verilmesi planlanıyor.

Gündüz Bakım Merkezlerinde “Ustalık Stüdyoları” kuruluyor

Çocuklara müteveccih hizmetlere erişimi tezyit etmek amacıyla Yavru Siper Birimleri ve SHM’lerin bulunmadığı yerleşim alanlarında devingen bakım araçlarıyla işler ölçülü projede 75 Yavru Esirgeme Biriminin bile yenilenmesi hedefleniyor.

Bakanlık marifetiyle, SOHEP kapsamında yaşlıların sosyal ilişkilerini zenginleştirerek yaşam kalitelerini artırmak ve bakıma ihtiyaç duyan yaşlılara güneş bakım hizmeti sunulması için Sazak’bile “Nehari Bakım ve Deli Dolu Hayat Merkezi” açıldı. Adana, Hatay, Şanlıurfa, Bursa ve Osmaniye’da ayrımsız hizmeti verecek 5 merkezin açılması amacıyla çalışmalar sürüyor.

Gündüz Hizmet Merkezlerinin tamamında mevcut ve kullanılmamış becerilerin geliştirilmesi için dahi “Maharet Stüdyoları” kuruluyor. Merkezlerde yaşlılara günce bakım hizmetleri, müracaat, el birliği ve rehabilitasyon hizmetleri sunuluyor. Bu merkezlerle yaşlıların ve ailelerinin gerekseme ve taleplerine uygun hizmetlere nitelikli ve ücretsiz olarak erişmeleri hedefleniyor.

Yine bahis konusu proje kapsamında, kadınların soylu erki, psikolojik, türel ve içtimai namına güçlendirilmesi amacıyla bakım veren toplanmış 150 Avrat Misafirhane ve Gayret Önleme ve İzleme Merkezinin yenilenmesi planlanıyor.

Ayrıca, savaş, yıldırı mağdurları ve ailelerin travmalarının azaltılması amacıyla yararlanıcılara farkındalık ve bilinçlendirme eğitimleri kapsamında, Familya Yetişek Programı ile Ana Dirim Becerileri Eğitimleri birlikte verilecek.

Share: