Edirne’bile meslek liseliler, okuldaki aplikasyon atölyesinde hem kemirmek yapmayı öğreniyor hem de anaokulu öğrencilerinin uzaklık öğünlerini hazırlıyor.
Edirne Serhat Borsa İstanbul Mesleksel ve Ustalık Anadolu Lisesi Kayıt İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde dalan ilçede bulunan 6 anaokulunun sabah ve öğleden sonraki meydanlık yol yemeklerini pişiriyor.
Kayıt İçecek Hizmetleri Aplikasyon Atölyesi’nde er saatlerde işe koyulan mutfak ekibi, 600 mektepli için dosdoğru yiyecekler hazırlıyor. Kaplara konulan yemekler, öğrencilere servis ediliyor.
Derslerde öğrendikleri bilgileri atölyede deneyimleyen öğrenciler, aşçılık mesleğinde deneme kazanıyor.
“Eğitirken üretime bindi veriyoruz”
Okul Müdürü Yüksek Sakarya, AA muhabirine, 2022-2023 eğitim bilimi öğretim dönemiyle atölyede kazanın birlikte kaynamaya başladığını söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in “Çığır liseleri üretiyor.” söylemiyle yola çıktıklarını belirten Sakarya, patika liselerinin amacının, eğitim bilimi verirken başka yandan hatırlamak ve uzaklık öge ihtiyacını bloke etmek olduğunu tabir etti.
Anaokulu öğrencileri üzere sağlıklı mesafe öğünler hazırladıklarını anlatan Sakarya, şunları kaydetti:
“Okulumuz mutfağında öğretmen ve öğrencilerimiz üretime ulama sağlıyor. Seçkin çeşit imkanı mevcut mutfağımızda, sağlıklı koşullarda hazırladığımız yemeklerle öğrencilerimizin vuzuh kez ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Öğrencilerimiz emeklerinin karşılığını birlikte alarak bütçelerine ulama sağlıyor. Bu projeyi hayata geçirmemizde arz şişman düşünüm sahibi olan Bakanımıza, seçme türlü desteği veren Valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüz ile emeği güzeşte herkese teşekkürname ediyorum.”
Öğrenciler yaparak öğreniyor
Araç İçecek Hizmetleri Bölümü Düz Şefi Nazmi Demiray ise iyicene tıpkı projenin hayata geçirildiğini, öğrencilerin yaparak öğrenme deneyimi elde ettiğini belirtti.
Öğrencilerden Fulya Çağlayık, sabah saatlerinde çalışmaya başladıklarını dile getirerek, “Mutfakta görev kabul etmek ahenkli. İleride bu mesleği yaparsam zorlanmayacağım. Öğretmenimiz seçkin şeyi öğretiyor. Emeğimizin karşılığını alıyoruz. Hem sülale ekonomisine katkı yapıyorum hem dahi harçlığımı çıkarıyorum.” dedi.
Aybüke Çule de atölyede kemirmek yapmanın inceliklerini öğrendiklerini anlatarak, “Öğrencilerin beslenmesine katkı çıkarmak bizim amacıyla haddinden fazla güzelce tıpkısı ruh.” diyerek konuştu.