Edirne’de Bitap Fayrap Etmek İçin Pazara Giden Yurttaş: “Eve Yersiz Gidiyoruz”

Edirne’bile vatandaşlar, aygın kurmak amacıyla cihet pazarında alışverişe bundan sonra. Turşuluk mir fiyatlarını çokça fiyatlı bulan yurttaş Hamdiye Kızıltoprak, “Çıkıyoruz pazara, dönüp dönüp boş gidiyoruz eve. Yok, alamıyoruz” dedi. Pazara alışverişe mevrut Denk Yüncü ise, şita ayının pres geçeceğini tabir ederek, “Ama zaten 20-25’ten aşağı benzeri husus yok. Bu şartlarda çok el, bilmiyorum. Dizge kadar çokça tahakküm geçecek. Kendimizi düşünmeyelim takkadak. Biricik vatandaş namına bana baskı geçecek amma herkese dahi el geçecek bu şartlarda” dedi.

Kış mevsimin yaklaşmasıyla yurttaş turşuluk malzemesi ahzetmek için pazarın yolunu tuttu. Pazarda turşuluk malzemelerin pahalılığından şikayet eden vatandaşlar, turşu kurmanın bu yıl çokça zor olduğunu anlatım etti.

“EVE ABES GİDİYORUZ”

Hamdiye Kızıltoprak, pazarın çokça fiyatlı olduğunu kaydederek, “Çıkıyoruz pazara, dönüp dönüp yersiz gidiyoruz eve. Bulunmayan, alamıyoruz. Tutkun kaldık mı, alıyoruz. Fasulye aldık, turşu kuracağız, aşındırmak yapacağız. Onu bunu almaya çalışıyorz, haddinden fazla pahalı” dedi.

Ayşe Açık Deniz, tıpkısı bidon turşunu çokça pahalıya para olacağını tabir ederek, “Kıtipiyoz biz ne yapacağız, bilmiyorum. Kıytırık şaşırdık. Haşat kurulacak, insanlar kışlık yapacak, neyle yapacak ben birlikte bilmiyorum. Herşeye bindirim geliyor ama bizim mütekait maaşlarımıza zam gelmiyor. Haddinden Fazla konuşulacak öz var da, temas etmek istemiyorum. Güzeşte hafta bir görgüsüz hâlsiz 20 liraydı bu hafta 30 lira. Lahanası, biberi, içine konacak havucu, domatesi… Benzeri bidon tuşu ne kadar evet, sence? Bilmiyorum, Cenabıhak sonumuzu yarayışlı eylesin” dedi.

“ASGARİ SEVAP YETMİYOR”

Pazarcı ise Atakan Alırat, vatandaşın pahalılıktan esnafı mesul tuttuğunu belirterek şunları söyledi:

“Biz bu işi senelerden beri yapıyoruz. İlk nöbet bu pahalılığı gördük. Sabık yıl 3 kilosu 10 liraya satılan kornişon, bu yıl 3 kilo 100 lira. Vatandaşımız gerçek türlü ama biz kıygın durumda kalıyoruz. Bizim günahımız namevcut amma yapacak tıpkısı şeyimiz yok. Sabık yıl ego arabamı İstanbul Meyve halinden 10 bin liraya doldururken şimdi 50-60 bilyon teklik (50-60 bin lira). Bize da eyvah yazık ama vatandaşımız bizi suçluyor. Acuru 20 liraya satıyoruz. Domates 20, havuç 20 teklik. 3-5 liraya satılan yeregeçen 20 liralık oldu. Buna tıpkısı molekül yapalım. Sayın büyüklerimiz, başkanlarımız. Oylarımız bütün size ama bunlara müzaheret yapalım. Çok vatandaşımız zarar oluyor. Asgari sevap yetmiyor.”



Share: