Isparta’da “Çök-Konsept-Tutun” tatbikatı gerçekleştirildi

Isparta’bile “Çök-Komplo-Tutun” tatbikatı gerçekleştirildi

ISPARTA – 1999 Düzce Depremi’nin yıl dönümünde eksiksiz Türkiye’bile bir anda olan Deprem Anı “Çök-Kaşkariko-Tutun” tatbikatı Isparta’de gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirilen manevra çerçevesinde saatler 18: 57’yi gösterdiğinde talih genelinde telefon, televizyon ve radyo ile cami ve belediye hoparlörlerinden “AFAD manevra bilgilendirmesidir. Şu anda tamlık ülkede yer sarsıntısı ajanda çök yerleştirme tutun tatbikatı yapılmaktadır” ifadesi kullanılarak manevra başladı. Bu esnada çökertme telefonlarına birlikte “Hayati Ihtar Bildirimi” başlığıyla “Çök-Iğrıp-Tutun” tatbikatı yapıldığı mesajları gönderildi. Bildirimlerle birlikte alış veriş merkezindeki lokantada oturan Ilbay Baruş ve beraberindekiler “Çök-Dolap-Tutun” hareketini uyguladı. Kısaca tıpkısı an süren tatbikatın peşi sıra tatbikatla ilgili konuşan Ilbay Baruş “Türkiye’nin yüz yüze bulunduğu bildirme yüce kıyamet risklerinden birisi üstelik yer sarsıntısı. Türkiye anne fay hatları üstünde bulunan ve sıkça büyüklüğü faziletkâr derecede olan depremlerin meydana geldiği bire bir devlet. Isparta’mız da bu hareket bölgesi üstünde bulunuyor. Bu açıdan depreme değme zaman tedarikli olmalıyız. Buna dikkat temizlemek için depreme tedarik çalışmalarının tüm halkımızda farkındalık inşa etmek üzere AFAD başkanlığı vasıtasıyla bu akşam gerçekleştirilen tatbikat bu riske özen çekiyor. Türkiye gün boyunca büyük depremler yaşamış bire bir mutluluk. 1999’dan bilahare Bingöl depremi, 2011 yılında Van depremi, 2020 yılında Elazığ depremi ve yine 2020 yılında İzmir Seferihisar depremlerine tanık. Bu depremlerde yüzlerce vatandaşımızı kaybettik. İşte bu yaşadığımız depremler hepimiz üzere ibret çıkarmamız üzere dokunaklı vaziyetler. Öğüt çıkarmazsak bu dağ olayları gine gene süregelmek zorunda kalırız onun amacıyla depreme hazırlıklı kalkmak zorundayız. İşte bu akşam yaptığımız Çök-Akort-Tutun uygulaması hayatta kalabilmenin parolası. Bu sayede etrafımızda kâin yahut binadan kaynaklanan sarsıntı sırasında meydana gelebilecek kayıt oynamalarına veya binadan dökülebilecek malzemelere karşı öncelikle kendimizi terazi alıyoruz, başımızı terazi alıyoruz ve bu sayede hayatta kalıyoruz” şeklinde konuştu.

Isparta’da bire bir Alış Aksata Merkezi’nde gerçekleştirilen tatbikata Isparta Valisi Ziyalı Baruş, Belediye Reisi Şükrü Başdeğirmen, AFAD yetkilileri, AFAD gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.

Share: