Mersin’in Silifke ilçesinde, caretta caretta ve yeşil bahir kaplumbağası yuvalarının olduğu deniz hamamı atıklardan arındırıldı.
Kasaba, Kentçilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının “Göksu Deltası Özel Yer Esirgeme Bölgesi Kaplumbağaları Dulda ve İzleme Projesi” kapsamında Kum Mahallesi sahilinde çevre etkinliği düzenlendi.
ODTÜ Bahir Bilimleri Enstitüsü öncülüğündeki etkinlikte enstitü görevlileri, Akkuyu Çekirdeksel Tehlikeli Santrali (NGS) çalışanları, sivil sosyete kuruluşlarının üyeleri ve vatandaşlar, yeşil deniz kaplumbağaları ve caretta caretta yuvalarının etrafını temizledi.
Katılımcılar, kumsaldaki atıkları poşetlere koyup kesim dışındaki yararsız konteynerlerine taşıdı.
ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nde görevli proje koordinatörü Dr. Mustafa Korkmaz, AA muhabirine, proje kapsamında Göksu Deltası’ndaki saf yaşamın korunmaya çalışıldığını söyledi.
Deltanın, ayrımlı türdeki canlılara aile sahipliği yaptığını belirten Korkmaz, “Göksu Deltası hem sağladığı ekosistem hizmetleri hem bile biyoçeşitliliğe katkısından dünya çokça önemli ayrımsız sulak düzlük. Bura kuşlar için üreme ve kafile alanı. Benzeri zamanda bile bahir kaplumbağalarının yuvalama alanlarından birisi. Kumsalda yaklaşık 80 deniz kaplumbağası yuvası var. Bu yuvalardan kestirmece 4 bin çocuk denizle buluştu. Ekibimizle onları korumaya çalıştık.” ifadelerini kullandı.