2022 Extreme Kupası’nın finali başladı

Araba sporlarında Yazar Yaşar Kurtoğlu anısına Bolu Off-Road Kulübünce (BOLOFF) planlı 2022 Extreme Kupası’nın beşinci ve son yarışı, Bolu’da tevessül aldı.

Çakmaklar Köyü mevkisinde BOLOFF vasıtasıyla hazırlanan pistte koşulan final yarışlarına iki kategoride 13 anahtar ve 26 sportmen katıldı.

Yarışın startı, Bolu Valisi Erkan Tığ, Bilgisizlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, Kültür ve Turizm İl Müdürü Melik Doğanay ile AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş ve BOLOFF Başkanı Burhan Turan aracılığıyla verildi.

Vali Tığ, start öncesi basın mensuplarına, yarışların koşulacağı alanın çok evire çevire olduğunu belirterek, “Sporcular, doğanın tahakküm şartlarında uğraş edecek. Kendilerine şimdiden başarılar diliyorum. Daha önce de arsıulusal bire bir organizasyon olan Baja yarışlarına eş sahipliği yapmıştık. İlimizin tanıtımı anlamında bu yarışlar serencam kademe makro.” diyerek konuştu.

Yarışların bir numara gününde ekipler, 17 kapıdan oluşan 1,2 kilometre uzunluğundaki BOLOFF etabında arak döktü. İkinci dönme ise sporcular, 14 kapıdan oluşan 1,1 kilometre uzunluğundaki EXTREME etabını genişlik kısa sürede falsosuz tamamlayabilmek üzere yarışacak.

2022 Extreme Kupası, yarın bağış töreniyle sona erecek.

Share: