Ilbay Yiğitbaşı: “Yarenlik Türk kültüründe balaban bir yere eş”

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, yarenliğin Türk kültüründe muhteşem benzeri yere eş olduğunu kaydederek, “Yaren Gecesi, bizlerin fert ve yakınlık bağlarını güçlendirecek ayrımsız aktiflik” dedi.

Sandıklı ilçesinde ‘yaren gecesi’ düzenlendi. Yaren gecesinde umum oyunları, kılıç koruyucu ve orta oyunları sergilendi. Sandıklı Firez Varlıklarını Siper ve Yaşatma Derneği aracılığıyla Kültür ve Konuşma Evinde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yiğitbaşı’nın beraberinde eşi Hisse Senedi Düz Yiğitbaşı, Garnizon Komutanı Tugay Osman Yiğit, İl Güllabi Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, Ilbay Yardımcıları Mehmet Keklik, Amaç Kolsuz ve Büyük Arzu Meşgul, Ilçebay Mehmet Sülün ve davetliler katıldı.

Gecede gailesiz yarenlerin ahali oyunları, tığ kalkan gösterileri ve ölçülü oyunları sahneledi. Etkinliğin arkası sıra konuşan Ilbay Yiğitbaşı, “Yaren Gecesi, bizlerin fert ve alışkınlık bağlarını güçlendirecek ayrımsız aktiflik. Bozuk kültürümüze ve geleneklerimize sarılmamızı sağlıyor. Yaren Gecesi etkinliklerinin elan çok tanıtılmasına ulama sunmalıyız. Emeği sabık herkese teşekkür ediyoruz” dedi. – AFYONKARAHİSAR

Share: