Balık fiyatları yarı yarıya düştü

Denizlerde 1 Eylül’bile av yasağının kalkmasıyla alay malay balık sezonunda elektrik yaşanırken, İzmir’da kasım kocaoğlan itibariyle vatandaşların sunu çok tercih ettiği ve balıkçıların arz çok sattığı balık sivri oldu. Balık fiyatları ise az daha yarı yarıya düştü.

İzmir’in Foça ilçesindeki balıkçılar, sezonun çoğalan geçmesinin mutluluğunu yaşıyor. Sezonun verimli balık çeşidi ile devam ettiğini ve fiyatların yaz mevsimine göre nısıf yarıya düştüğünü belirten balıkçılar, yeryüzü haddinden fazla satılan balığın palamut olduğunu söyledi.

Balıkçı Ceyhun Dikici, “Balık sezonu açılması ile birlikte balık fiyatlarında düşüşler yaşanmaya başladı. Feyezan var, yasaklar kalktı. Yaşıt verecek olursak pelit 150 TL’den 50 TL ye kadar düştü, deniz çuprası 350-400TL civarıydı 200 TL’ye kadar düştü. Teşrinisani ayı çupranın zamanı demin bütün zamanı yer iyicene yenilebilir balıklardan biridir çupra. Önümüzdeki açıklık ayında levrek çokça bollaşacak. Temas balık vaktiyle bollaşır” dedi.

“Fiyatlar nısıf yarıya düştü”

45 senedir balıkçılık fail Süleyman Kıbrıslı üstelik, “Tekir, barbun balığı 100 TL, bahir çuprası 100,150, 200 TL adına fiyatları var. çim çim karidesin tabağı 100 TL” diye konuştu.

Balıkçı Amaç Küçükdurgun ise “Kasım ayında balık çeşidi bollaşıyor, henüz üstelik fazlalaşıyor. Uskumru balığı, lidaki balığı, topan kefal, bahir çuprası, deniz levreği ve tekir bol miktarda çıkmaya başladı. Fiyatlar yüzde 50 düştü, ucuzladı. Söz Temsili bahir levreği literatür 250 TL iken şuan 150 TL’ye düştü, uskumru 150 TL’den 70 TL’ye, tekir balığı 80 TL, yaz ayında 350 TL olan kart barbunlar şuan 150’TL’ye düştü. Fiyatlar gayet akıllıca” diye niteleyerek aktardı.

Yine balıkçı Menderes Zaman birlikte, şu ifadelere düz verdi:

“Son Teşrin ayında balık boldur, yaz mevsimine göre değme tip balık çıkıyor. Fiyatlar nısıf yarıya düştü, üste yarıdan dahi aşağıya dörtte bire büyüklüğünde düştü.” – İZMİR

Share: