Baldızını sokak ortasında öldüren insan, “Illet yaptın?” sorusunu bu sözlerle yanıtladı: Tezyifkâr sözler söyledi, psikolojim bol değildi

31 Mayıs’ta Çorum’birlikte meydana gelen olayda Farklı Birey Özkan (32), annesi Yüksel Taşkıran ve kız kardeşi Tempo Taşkıran (27) ile çocuğunu görmeye gitti. İddialara bakarak, Değişik Can Özkan sokakta boşanma aşamasındaki eşi Emrah Ö. (35) ile karşılaşarak tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Emrah Ö., metrukiyet aşamasındaki eşini zedelenmek etti.

Ablasının eniştesi vasıtasıyla zedelenmek edilmesi üzerine tepki gösteren Şarkı Taşkıran, annesinden KADES marifetiyle müzaheret çağrısında bulunmasını istedi. Bu tam Emrah Ö. yanında bulunan tabanca ile baldızı Üzüntü Taşkıran’a ızdırap etmeye başladı. Şube, boyun ve koluna balkon eden kurşunlarla korkulu yaralanan Taşkıran., ambulansla Erol Olçok Eğitim Bilimi ve Araştırı Hastanesi’hangi bertaraf yapılan tam müdahalelere karşın kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

İLK EL HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Olayın peşi sıra gözaltına alınan Emrah Ö., Çorum 2. Okkalı Ceza Mahkemesi’nde ilk kez bilge karşısına bundan sonra. Duruşmaya mevkuf maznun Emrah Özkan, ve temas iki tarafın avukatları ve yakınları katıldı. Mevkuf maznun, degaje düzenlilik önlemlerinin alındığı duruşmaya vakfedilmiş sanık polat perforaj giydirilerek getirildi.

“PSİKOLOJİM İYİ DEĞİLDİ”

Duruşmada defans özne Emrah Özkan, “Olayın yaşandığı bölüm ego eşimle konuşurken Üzüntü arabadan inerek bana tezyifkâr sözler söyledi. Her öz bir anda oldu. Psikolojim mebzul değildi” diye niteleyerek kısa bire bir savunma yaptı.

“KAPILAR KİLİTLİ OLDUĞU İÇİN ÇIĞLIK ETMEYE BAŞLADI”

Kız kardeşi gözlerinin uğrunda 10 kurşunla öldürülmüş Emrah Özkan’ın boşanma aşamasındaki eşi Özgecan Özkan, sanıkla 14 yıldır evli olduklarını belirterek, “Bu süreçte eşim bana ruhsal ve fiziki yerine hüküm uyguladı. Yuvamız yıkılmasın diye bilcümle ağızsız kaldım. El günlerde ailem bana bindi olduğu için eşim onları bütün tasavvur aldı. bazen beni ve ailemi zılgıt ediyordu. Ağıza alınmayacak sözler söylüyordu. Kız kardeşimin düğünü olacaktı ve hep, ‘o düğününüzü kanaya bulayacağım’ diyerek Yol’ye mesajlar atıyordu. Kardeşim birlikte, ‘ben sana ne yaptım, bunun benimle derdi ne? Sorunun benimle değil, ablamla2 diyordu. Fenomen günü kızım parasız olduğu için 5 dakikada olsa yutmak istedim. Annem, ego ve kız kardeşim arabaya bindik onların evinin yakınında bir yerde durduk. Sonraları kızım geldi. Onunla konuşurken Emrah’ın geldiğini görünce arabaya yöneldim. Emrah önüme atladı ve ‘sen benim neler yapacağımı bilmiyor musun’ diye tabancayla kafama vurmaya başladı. Sonraları kafama silah dayayıp otobüs durağında sıkıştırdı. Benim kötek yediğimi gören kardeşim Terane arabadan inerek ‘ne yapıyorsun ya’ diye niteleyerek bağırdı. Kardeşim başka hiçbir husus söylemeden araca bindi. O sırada Emrah koşarak aracın yanına gitti. Aracın kapısını açmaya çalıştı. Kapılar kilitlenmiş olduğu amacıyla kötü etmeye başladı. Ben aracın içerisine bindim. Kardeşime ‘bacım aracı çalıştır, gidelim’ dedim. Ben Gidiş’ye aynı öz olmadığını düşünürken o bana aynı şeyler oluyor deyip başı dizime düştü” diye konuştu.

“BANA BILE ATEŞ SÖYLEMEK İSTEDİ”

Nağme Taşkıran’ın annesi Yüksel Taşkıran ise görüngü anını anlatarak “Kızım Özgecan araçtan inerek torunumun yanına gitti. Onlar dışarıda görüşürken, Emrah Özkan yanlarına gelerek kızımı dövmeye, kalay ve hakaretler etmeye başladı. Ablasının zedelenmek edildiğini gören Yol, arabadan inerek ‘ne yapıyorsun sen ya’ diye niteleyerek bağırdı. Kızım Emrah Özkan’ın elinde silahla üstüne geldiğini görünce şipşak arabaya binerek kapıları kilitledi. Emrah, elindeki tabancayla peş peşe kırıcı etmeye başladı. Bana da keskin demek istedi, fakat tabancada mermi kalmadığı amacıyla bana bir öz yapamadı. Ben açar içerisine Ezgiye müdahale etmeye çalışırken bu arada kızım Farklı aracın yanına geldi. Onu aracın arkasına çekerek esasen dövmeye başladı. Kızım yediği dayaktan sonraları başı öyle dönmüş olmalı ki vurulan kardeşine ‘Melodi, arabayı çalıştır gidelim’ dedi. Kızım Sıkıntı bigünah yere öldürüldü. Ona ‘abi’ diyordu. Kızımın tek suçu kardeşinin arkasında durmaktı. Emrah, kızım Haz’yi öldürmekle yıldırma ediyordu. Ezgiyi gelinlikle tabuta koyacağını söylüyordu” şeklinde konuştu.

ÖLEN KADININ NİŞANLISI DURUŞMAYA KATILDI

Tarz Taşkıran’ın dünyaevi tedarik yaptığı nişanlısı Cemal Zavar ise duruşmaya Isparta’dan SEGBİS sistemi ile katıldı. Görüngü günü Isparta’da olduğunu belirten Zavar, “Tempo ile nişanlandıktan sonraları beni sürekli arayarak ve kanı atarak eşime iftiralar atıyordu. Eşim üzerine çirkin ithamlarda bulunuyordu. Bunlara inanmıyordum. Üste ‘Yır’yi tabuta sokacağım diye’ tehdit ettiği üzere polise gidip şikayetçi olduk. Ego bile zanlıya ocak sorunlarına eşimi eklenmiş, bir problem varsa özlük eşinle çözersin dedi” ifadelerini kullandı.

Çok sayıda tanığın dinlendiği davada gaddar zanlısı Emrah Özkan’ın yakınları ise suçlamaların on paralık birisinin akilane olmadığını, oğullarına yapılan gösterişli hakaretlerden yağlık cinayetin işlendiğini savundu. 8 saat süren duruşmanın böylece Cumhuriyet Altını savcısı mütalaasını okudu. Mütaalada sanığın ağırlaştırılmış müebbet delik cezası ile cezalandırılması irade edildi. Mahkeme 18 Teşrinievvel tarihine ertelendi.

Share: