TDP Genel Başkanı Sarıgül: “TSK’mız dünyanın sunma hatırlı, şefkatli, merhametli ordusudur”

Türkiye Değiş Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, ” TSK’mız dünyanın sunma saygın, müşfik, merhametli ordusudur.” dedi.

Sarıgül, partisinin Düzce İl Başkanlığı hizmet binasının açılışında, TDP’nin kurulduğundan bu yana konuşu ulusçuluk işleyen ayrımsız siyasal parti olduğunu söyledi.

Başörtüsü konusuna değinen Sarıgül, “Biz diyoruz kim ‘Ey erkekler, başörtüsünden elinizi çekiniz.’ Başörtüsünü erkekler takacak değil. Bunun kararını kadınlarımıza bırakalım. Tıpkısı referandum yapılacaksa hemen kadınlar görüş kullansın. Bilcümle rical kadınlarımızın başörtüsünden elinizi çekiniz. Başörtüsünü siyasa malzemesi yapmayınız.” diye niteleyerek konuştu.

Sarıgül, Togg’un kol üretiminin gerçekleştirileceği Gemlik Kampüsü’nün açılışına katılacağını aktararak, şöyle bitmeme etti:

“Türkiye’nin evcil otomobili Togg’u destekliyoruz. Sistem Togg’u kullanmalı. Bazıları Togg’un açılışına gideceğim üzere beni eleştiriyormuş. Ben de diyorum ki Togg bire bir siyasi malzeme değildir. Togg Türkiye’mizin ürettiği evcil aracımızın ilkidir. O nedenle yerel malı yurdun malı herkes onu kullanmalı. Göğsümü gere gere Togg’un açılışına gideceğim. Togg’u üreten yatırımcıları kutlayacağım. Togg’un ülkemize, vatanımıza kandırıcı olmasını diliyorum. Alman, Fransız ve İtalyan arabalarına güle güle… Kılıklı geldin Togg.”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) kimyevi cebe kullandığı yönündeki iddialara değinen Sarıgül, TSK için konuşurken herkesin titiz olması gerektiğini vurguladı.

Parti olarak açıklamaları kınadıklarını dile getiren Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“TSK’mız dünyanın sunu saygın, sevecen, merhametli ordusudur. TDP yerine Silahlı Kuvvetlerimize açar uzatanın dilini keseriz. Bizim Silahlı Kuvvetlerimize bakacaklarına Hiroşima’da o doğal gaz bombasını atan Amerika’nın silahlı kuvvetlerine baksınlar.

Bizim ordumuz hiçbir ant savaştan yana değil, temas antlaşma barıştan yanadır. Amma bayrağımız tehlikeye düşerse toprağımız tehlikeye düşerse Silahlı Kuvvetlerimiz ev savunması için gereğini beğenmek durumundadır. Bazen hasetler, fesatlar ve münafıklar şurası bilsin ki TSK’mız toprağımızı ve bayrağımızı müzaheret etmek amacıyla görevinin başındadır, hiçbir zaman zırh çalmak istemez. Değil bambaşka benzeri malzemeyi kullanmayı, silahını kaldırmak istemez. Amma simge ve yerey tehlikeye düşerse dünyanın arz başarılı, yer iri ve yer kıpırdak ordusudur.”

Sarıgül, futbol takımlarının kadrosunda 8 ecnebi oyuncuya meydan verilmesini akıllıcasına bulmadığını sözlerine ekledi.

Mustafa Sarıgül, daha sonraları bakım binasının açılışını yaparak esnaf ziyaretinde bulundu.

Share: