TÜGİAD VE DOSABSİAD’dan depremzedeler için müzaheret seferberliği

Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran yer sarsıntısı felaketinin yaralarını örtmek üzere harekete sabık TÜGİAD ve DOSABSİAD, müzaheret malzemelerinden oluşan TIR’ları facia bölgesine gönderdi. TÜGİAD Umumi Başkanı ve DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, “Yaraları el ele vererek saracağız. Bölgeye yardımlarımız aralıksız devam edecek” dedi.

Sarsıntı bölgesine yardımların ulaştırılmaya bitmeme etmesi amacıyla aksiyon dünyasına çağrıda kâin Türkiye Zinde İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı ve Demirtaş Birleştirme Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Umumi Heyet Başkanı Çevikel, “Aktarılma, ilişki olma günüdür. İş dünyamızın katkılarıyla alay malay yaralarımızı bütün birlikte saracağız” şeklinde konuştu.

ÖNCELİKLİ İHTİYAÇLAR BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

Kahramanmaraş merkezli, 10 ilde şişman ayrımsız yıkıma hastalık olan depremler nedeniyle Bursa iş dünyasından afet bölgesine müteveccih yardımlar sürüyor. AFAD koordinasyonunda Bursa Valiliği öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Tecim ve Endüstri Odası hareket birliğinde Bursa Uluslararası Fuar ve Kurultay Merkezi’nde oluşturulan Zelzele Yardım Toplama Merkezi, yardımseverlerin akınına uğrarken TÜGİAD ve DOSABSİAD üyelerinin katkılarıyla gıda, çul ve esas ihtiyaçlar malzemelerinin yüklendiği TIR’lar, sadece hareket bölgesine gönderildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile AFAD koordinasyonunda TÜGİAD ve DOSABSİAD’ın birlikte katkılarıyla ihtiyaç duyulan bölgelere müteveccih ısıtıcı, elektrik üreteci ve LPG tüplerinin yanında, paketlemek, akarsu, yavru montları, yavru ve oylumlu botu, bisküvi, konserve amade azık, süt, süt kuzusu bezi ve bebek maması yüklendiği TIR’lar Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep ve Malatya’daki gerekseme sahiplerine ulaştırıldı.

“YARDIMLARIMIZ ARALIKSIZ SÜRECEK”

Bölgeye önce andan itibaren arkalama malzemelerini gönderme ettiklerini tamlayan Komutan Nilüfer Çevikel, “Tıpkısı yandan tarifi sıfır acılarla yaralarımızı sarmaya çalışırken özge yandan dahi depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması üzere eksiksiz imkanlarımızla ahali ele verdik. TÜGİAD ve DOSABSİAD üyelerimizin iri desteğiyle toplanan ihtiyaç malzemelerinin vadi aldığı TIR’ları yer sarsıntısı bölgesine uğurladık. Muttasıl devam eden çalışmalarımıza bindi veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Periyot, kontak olma günüdür. Üyelerimizin katkılarıyla yardımlarımızı yer sarsıntısı bölgesine hızlı şekilde ulaştırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Share: