İl Hayvanları Koruma Müesses şita mevsimi üzere toplandı

Bilecik Valisi Dr. Eksiksizlik Kızılkaya başkanlığında düzenlenen İl Hayvanları Dulda Oturmuş, şita aylarının gelmesiyle hayvanların korunması, sorunların tespiti ve çözümleri karara angaje etmek üzere toplandı.

Valilik toplantı salonunda yapılan güruh, Osmaneli Belediye Reisi Münür Atmaca, Söğüt Şehremini İsmet Sever, Baytar İşleri Müdürü Nedret Cebbar, ait hava yöneticileri ve sivil cemiyet kuruluşlarının katılımıyla düzenlendi.

Toplantı öncesi açıklama özne Vali Kızılkaya, “Kış mevsiminde tagaddi imkanı bulamayan iyesiz ve güçten sakıt hayvanların korunması, sahada fariza özne sivil cemiyet kuruluşlarımızın temsilcileri olarak yerli efsanevi koruma görevlilerinin seçimi, sonuç günlerde gündeme gelen alelhusus gösterişli türlerin eş keyif ve güvenliği açısından tehlike oluşturması zımnında bu türlere cebin alınacak tedbirlerle ilgili konuları görüşmek için bir araya geldik. Bu konularda görevli arkadaşlarımızın sunumları çerçevesinde sizlerin üstelik görüşlerine başvurarak alınması müstelzim tedbirler ve konusunda düşen sorumlulukları yerine getirmesi üstüne kurumlarımız ve görevlilerimizin bilgilendirilmesi noktasında zaruri kararlar alacağız” dedi.

Toplantıda, sokaktan toplanarak uray vasıtasıyla Arızi Efsanevi Bakımevinde telkih, vasektomi ve rehabilitasyonu yapılan çıkmaz hayvanlarının esasen alındığı ortama bırakılmasında karşılaşılan sorunlar, Bilecik’te bulunan petshopların denetimi yapılması üzere denetim elemanlarını görevlendirilmesi, çıkmaz hayvanlarının akarsu ihtiyacının karşılanması üzere konular kurulda görüşülerek çözümleri karara bağlandı.

Toplantı kurul üyelerinin düşünce ve önerilerinin ele alınması ile sona erdi. – BİLECİK

Share: