Ağrı’da “Gailesiz Girişimci Buluşmaları” projesi

Cahillik ve Spor Bakanlığı, Eğitim Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Tendürüst Girişimci Buluşmaları” projesi Balkı’da gerçekleştirildi.

Toyluk ve Spor Bakanlığı, mevki genelinde yaptıkları girişimler ile sükse kazanmış gailesiz girişimcilerin, gençlerle tıpkısı araya gelerek muvaffakiyet hikayelerini ve girişimcilik serüvenlerini Darülfünun kampüslerinde anlatmaları amacıyla “Dinç Girişimci Buluşmaları” ünlü programını Ağrı’da hayata geçirdi.

Proje 31 Ilk Teşrin -15 Fasıla 2022 tarihleri beyninde Veca, Iğdır, Kütahya, Çeltek, Elazığ, Tunceli, Bayburt, Gümüşhane, Çorum, Yozgat, Balıkesir ve Yalova illerinde yapılacak.

Balkı’da gerçekleştirilen programın evvel gününde, üniversitede eğitim bilimi gören 30 şahsiyet genç kol “Spor Girişimciliği 2030” temalı GÖK çalıştayı ve girişimcilik atölyesi gerçekleştirildi. Programın ikinci gününde ise Veca İbrahim Çeçen Darülfünun Selçuki Derinti Salonunda düzenlenen programda, 6 Saatlik çalıştay böylece müteşebbis adayları çoluk çocuk, yapmış oldukları girişimleri yargıcılar kurulu üyelerine ve katılımcılara anlattı.

Gençlerin söyleyişleri öncesinde Doç. Dr. Dünya Yıldırım’ın Moderatörlüğünü yaptığı söyleyişide, Ati Araştırmaları Enstitüsü Umumi Heyet Başkanı Coşkun Dolanbay, Consubcon Umumi Müdürü Emrah İnanç, Milli Kayakçı Sıla Karaca ve Olimpik Kayakçı Ömer Ayçiçek girişimcilik deneyimlerini gençlere aktardı. Gençlere deneyimlerini aktaran sükse elde eden girişimciler, gençlerden mevrut soruları cevapladı.

Yaptıkları girişimleri jüriye sırasıyla anlatan tendürüst müteşebbis adayları hakem heyeti üyelerinin ve katılımcıların ilgisini çekmeyi başardı.

4. ekip üyeleri Yunus Soluk, Minnet Kayacan, Medine Aslan ve Umu Çınar yaptıkları” Jivelin ” adlı “Spor Girişimciliği 2030” çalışmaları ile yargıcılar kurulu vasıtasıyla Veca kadro birincisi seçildiler.

Veca Grup birincilerine plaketleri, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alemdar Balkır marifetiyle arz edildi.

Düzenlenen “Taze Girişimci Buluşmaları” programına; Dert İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Önder Parıltı, Dert Gençlik ve Spor İl Müdürü Serdengeçti Diyanet, Dert İbrahim Çeçen Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Bayraktar, Yetişek Büro Müdürü Gökmen Aslankılıç ve üniversite öğrencileri katıldı. – AĞRI

Share: